Wilhelmina School Hilversum

Leren doe je met en van elkaar

Groep 1/2

De kleuterbouw op onze school bestaat momenteel uit 4 kleutergroepen. In iedere klas wordt gewerkt met thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kleuters.

Het werken in de groepen gebeurt vaak vanuit de kring. Daarnaast wordt gespeeld en gewerkt aan de tafels, op kleedjes, in de hoeken op het schoolplein en in de gymzaal.

Wij werken met de methodes Kleuterplein en Kleuteruniversiteit waarin de kleuters in verschillende thema's uitgedaagd en geinformeerd worden over onderwerpen als: kunst, bouwen, gezondheid,  etc. daarnaast besteden we natuurlijk ook aandacht aan de seizoenen, Sinterklaas, Kerstmis en Pasen.

De reken-en klankkast worden ingezet om spelenderwijs de taal -en rekenontwikkeling ts stimuleren en de kleuters voor te bereiden op het leren lezen, schrijven en rekenen in groep 3.

In iedere klas vinden jaarlijks uitstapjes plaats, waarbij we een beroep doen op de ouders om mee te helpen of om naar een locatie te rijden en de kleuters in groepjes te begeleiden. Daarvoor heeft ieder groep 2 klassenouders die assisteren bij verschillende activiteiten zoals bij het Kerstdiner, de lunch bij de Paasviering en bij het schoolreisje.

  • ©2019 Wilhelmina School Hilversum
  • Gijsbrecht van Amstelstraat 4
  • 1213CK Hilversum
  • t: 035-6215840
  • e: wilhelmina@proceon.nl