Wilhelmina School Hilversum

Leren doe je met en van elkaar

Groep 3A

 

 

Wij zijn een gezellige groep van 26 kinderen. Voor de groep hebben wij twee juffen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is dat juf Leonie en op woensdagochtend juf Lous.  

 

In de groep zijn wij natuurlijk druk bezig met het leren lezen. Wij gebruiken hiervoor de methode Veilig Leren Lezen.  Deze methode is verdeeldin 12 kernen. Elke kern heeft een bepaald thema en begint meteen verhaal. In de week leren dekinderen ongeveer 2 nieuwe woorden. Uit dit woordwordt een bepaalde lettercentraal gesteld. D.m.v. boekjes lezen, inzet computers,letters flitsen, stempelen,letterwerkjes maken, spelletjes enz. oefenen wij met het leren lezen.  Wat is het dan fijn dat we een lekkere grote boekenkast in de klas hebben staan.  

Natuurlijk is er ook aandacht voor de andere vakken zo rekenen wij elke dag. Op woensdag staan onderwerpen als: tijd, meten, meetkunde en geld centraal. De andere dagen behandelen wij cijfers en cijferherkenning. Leren de kinderen plus- en minsommen maken en bijvoorbeeld het splitsen van getallen. 

 

2x in de week gaan wij gymmen. 1x in de week met ROC-studenten en de andere keer we les van de andere groep  3 leerkracht, juf Jose.   

 

1x in de twee weken komt er een muziekdocente op school. Alle mooie aangeleerde liedjes worden herhaald in de week.  

 

2x in de week zijn we creatief bezig en dit kan op verschillende manieren met verschillende materialen.  

 

Natuurlijk isdit niet alles. Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten, kom langs of stuur een mailtje.  

Groetjes de kinderen van groep 3a en juf Leonie 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  • ©2018 Wilhelmina School Hilversum
  • Gijsbrecht van Amstelstraat 4
  • 1213CK Hilversum
  • t: 035-6215840
  • e: wilhelmina@proceon.nl