Wilhelmina School Hilversum

Leren doe je met en van elkaar

Groep 3B

Welkom op de websitepagina van groep 3B. 

Wie zijn wij: 

Een leuke groep kinderen van 5, 6 of 7 jaar die graag wil leren lezen, schrijven, rekenen en nog veel meer. 

De groep bestaat uit 16 meisjes, 10 jongens en twee juffen, juf José en juf Trudy. 

Juf Trudy werkt op maandag in onze groep. De rest van de week is juf José er. 

Wat doen wij: 

Het belangrijkst in groep 3 is leren lezen. We doen dat met de methode Veilig Leren Lezen. Deze methode bestaat uit twaalf kernen. Elke kern heeft een thema dat in het ankerverhaal wordtaangeboden. Naar aanleiding van dat verhaal lerenwezes woorden. Uit elk nieuw woord halen we één letter die weleren schrijven. Met al die nieuwe letters kunnen we al snel heel veel woorden zelf maken met behulp vanhetklik- klak boekje. 

Wat we leerden schrijven we op in een werkboek, een schrijfboek, maar gebruiken we ook bij de spelletjes die we spelen, het stempelen en allerlei andere activiteiten van ons kiesbord. 

Muziek krijgen weéén keer in de drie weken van een muziekleerkracht. De weken daarna oefenen we verder met juf José. 

Gym hebben we twee keer in de week, op donderdag en vrijdag. 

Donderdag geven ROC leerlingenolvhun vakdocent les. Zij gebruiken echtheel veel toestellen en materialen. Op vrijdag zetten we zelf de spullen klaar en werken danin drie groepen. Natuurlijk kledenwe ons voor de gymles eerst om in heteigen lokaal. We hebben allemaal een gymtas aan de kapstok hangen met gymschoenen en –kleren. 

Juf Leonie, van de andere groep 3 knutselt met ons op vrijdagmorgen. We maken leuke werkstukken die u in het lokaal en in de gang kunt zien. 

Elke dag om 10.15 uur eten wijons "tien uurtje". Liefst fruit met een beker drinken. Daarna gaan we naar buiten, waar we samen met de andere groep 3 engroep 4 lekker spelen. 's Middags spelen we van 14.00 uur tot 14.15 uur ook nog even kort buiten samen met twee kleutergroepen. 

Wilt u nog meer weten over onze groep, kom even langs of stuur een mail naar t.nwanne@proceon.nl of: 

  • ©2018 Wilhelmina School Hilversum
  • Gijsbrecht van Amstelstraat 4
  • 1213CK Hilversum
  • t: 035-6215840
  • e: wilhelmina@proceon.nl