Medezeggenschapsraad

De Wilhelminaschool heeft een Medezeggenschapdsraad (MR). Deze bestaat uit een personeels-  en een oudergeleding. Het aantal leden van de MR is afhankelijk van het aantal leerlingen op school. De raad wordt gekozen door de ouders. Voor een periode van 3 jaar nemen zij zitting en treden af volgens een vaststaand rooster.

De samenstelling van onze MR is als volgt:

Oudergeleding:
- Alwin Truin
- Tanja Bijl

Personeelsgeleding:
- Trudy Nwanne
- Eveline Slotboom

Uit haar midden kiest de MR een voorzitter en een secretaris. De MR kent een reglement waarin haar taken en bevoegdheden zijn beschreven die voortvloeien uit de Wet Medezeggenschap Onderwijs (WMO) uit 1992.
De taak van de MR is het gevraagd of ongevraagd adviseren van bestuur en personeel in beleidszaken. Er vindt regulier overleg plaats met de schoolleiding om de contacten zo optimaal mogelijk te houden. De MR heeft t.a.v. een aantal beleidsterreinen advies- of instemmingsbevoegdheid. Een omschrijving hiervan staat in de informatiemap Proceon.

Geschillen tussen het bevoegd gezag en (een deel van) de MR kunnen worden voorgelegd aan de Geschillen WMO van de Nederlandse Protestants Christelijke Schoolraad.

Contact:
mr.wilhelminaschool@proceon.nl